sobota, 12 maja 2012

deska PRZEKĄSEK


* ogórek konserwowy owinięty plasterkiem szynki z beczki (wędzonej)

* szparagi konserwowe owinięte szynką posmarowane delikatnie serkiem almette z ziołami (można też zamiast szynki użyć plasterka łososia)

* na środku jajka ugotowane na twardo: delikatnie ścięty dół tak by stały - owinięte do połowy plasterkiem szynki konserwowej i owinięte szczypiorem z dymki zawiązanym na supełek (uwga: by szczypiorek nie zrywał się podczas zawiązywania należy go wcześniej delikatnie sparzyć wrzątkiem) , na górze jajka jest mały kleks majonezu i przyczepiony kwadracik z żółtej papryki

*łódeczki z wafelka vafini - w środku wypełniona pastą z tuńczyka przybrana listkiem pietruszki
pasta z tuńczyka: tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym odsączyć z zalewy. Jajko, szczypiorek i ogórek kiszony pokroić w drobną kosteczkę wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z odrobiną majonezu.

*łódeczki z wafelka vafini - w środku wypełnione pastą krabową przybrana kawałkiem paluszka krabowego i świeżego koperku
pasta krabowa:  paluszki krabowe i czosnek pokroić zmiksować blenderem z gęstym serkiem śmietankowym doprawić solą , pieprzem i odrobiną ostrej papryki.

*na zdjęciu widać jeszcze oliwki :)  najlepiej jak są z tzw.wkładką . Polecam z migdałem w środku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz