Na co dzień i od święta, to co smaczne dla najmłodszych i to co przeznaczone tylko dla dorosłych, zabawa i łączenie smaków: słodkie, kwaśne, słone, ostre, cierpkie czy też gorzkie...
sobota, 12 maja 2012
deska PRZEKĄSEK
* ogórek konserwowy owinięty plasterkiem szynki z beczki (wędzonej)
* szparagi konserwowe owinięte szynką posmarowane delikatnie serkiem almette z ziołami (można też zamiast szynki użyć plasterka łososia)
* na środku jajka ugotowane na twardo: delikatnie ścięty dół tak by stały - owinięte do połowy plasterkiem szynki konserwowej i owinięte szczypiorem z dymki zawiązanym na supełek (uwga: by szczypiorek nie zrywał się podczas zawiązywania należy go wcześniej delikatnie sparzyć wrzątkiem) , na górze jajka jest mały kleks majonezu i przyczepiony kwadracik z żółtej papryki
*łódeczki z wafelka vafini - w środku wypełniona pastą z tuńczyka przybrana listkiem pietruszki
pasta z tuńczyka: tuńczyka rozdrobnionego w sosie własnym odsączyć z zalewy. Jajko, szczypiorek i ogórek kiszony pokroić w drobną kosteczkę wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i wymieszać z odrobiną majonezu.
*łódeczki z wafelka vafini - w środku wypełnione pastą krabową przybrana kawałkiem paluszka krabowego i świeżego koperku
pasta krabowa: paluszki krabowe i czosnek pokroić zmiksować blenderem z gęstym serkiem śmietankowym doprawić solą , pieprzem i odrobiną ostrej papryki.
*na zdjęciu widać jeszcze oliwki :) najlepiej jak są z tzw.wkładką . Polecam z migdałem w środku.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz