SKŁADNIKI:
- 500g truskawek
- 250g szpinak baby ( świeży ! )
- 1 duża kulka mozzarelli
- 2 łyżki miodu
- ocet balsamiczny - krem
ok150 g z naszej porcji truskawek blenderujemy, po czy dodajemy do powstałego musu miód i ocet balsamiczny ( do smaku ). Dokładnie mieszamy.
SAŁATKA:
Szpinak dokładnie myjemy, odcinamy "ogonki" z listków - układamy na talerzu. Na wierzchu kolejną warstwą, którą kładziemy są połówki pozostałych truskawek oraz plasterki mozzarelli ( lub kuleczki jeśli takową zakupimy).
Całość polewamy sosem. Ja jeszcze dla dekoracji na wierzchu zrobiłam delikatny zygzak z octu .
Sałatkę jako delikatną kolację proponuję podać z bagietką.
Smacznego :)
wow, nigdy nie pomyślałabym żeby połączyć truskawki ze szpinakiem, ale widzę to ekstra zestaw :)
OdpowiedzUsuń