SKŁADNIKI:* szynka konserwowa w plasterkach* warzywa do dekoracji (ja wykorzystałam świeżego ogórka, pomidorki koktajlowe, pieczarki marynowane, świeża bazylia, listki świeżej natki pietruszki, papryka)* żelatyna* 0,5 l. bulionu* serek śmietankowy kanapkowy (ścisły)* łyżka chrzanuW pierwszej kolejności serek śmietankowy dokładnie mieszamy z łyżką chrzanu. Smarujemy nią każdy plasterek wędliny i zwijamy w ruloniki. Układamy ściśle na półmisku, który będziemy docelowo dekorować. Żelatynę rozpuszczamy w bulionie zgodnie z przepisem na opakowaniu produktu który zakupiliśmy. Czekamy aż ostygnie i zacznie delikatnie tężeć. Tymczasem dekorujemy pozostałą powierzchnię talerza warzywami. Gdy żelatyna będzie gotowa, zalewamy delikatnie poszczególne fragmenty na półmisku. Po czym wstawiamy do całkowitego zastygnięcia żelatyny przystawkę do lodówki.Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz