Na co dzień i od święta, to co smaczne dla najmłodszych i to co przeznaczone tylko dla dorosłych, zabawa i łączenie smaków: słodkie, kwaśne, słone, ostre, cierpkie czy też gorzkie...
czwartek, 15 marca 2012
ZUPA SEROWA
Składniki:
*0,5 litra bulionu
*0,5 szklanki mleka
*2ząbki czosnku
*2duże tradycyjne kostki topionego sera (po 150g.)
*0,5 szklanki wytrawnego białego wina
*sól i pieprz
*grzanki
*natka pietruszki
Do gotowego bulionu dodajemy mleko i gotujemy. Następnie wrzucamy serki topione i mieszamy aż się rozpuszczą. Gdy zupa zrobi się gęsta i zawiesista, przyprawiamy ją ,dodajemy też rozgniecione ząbki czosnku. Następnie zestawimy ją z ognia i dodajemy wino, mieszamy.
Zupę podajemy, posypaną przygotowanymi wcześniej grzankami i posypujemy natką pietruszki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz