środa, 15 lutego 2012

WĄTRÓBKA W SOSIE JOGURTOWYM Z CHRZANEM

Składniki: 0,5 kg wątróbki
2 duże cebule
200ml jogurtu naturalnego
2 łyżeczki ostrego chrzanu
łyżeczka mąki
2 lyżeczki przyprawy np.do kurczaka
0,5 litra bulionu
odrobina oliwy do bulionu
olej do smażenia
natka pietruszki
5 małych ząbków czosnku

Do garnka z bulionem dolać odrobinę bulionu i po zagotowaniu wrzucić poszatkowaną cebulę.


Cebula będzie się dusić tymczasem na patelni obsmażamy wątróbkę.Po obsmażeniu watróbkę i ząbki czosnku (w calości) dodajemy do garnka z bulionem.Przygotowujemy sos: jogurt mieszamy z przyprawą do kurczaka i chrzanem, dodajemy mąkę dokładnie mieszamy - na koniec odrobinę gorącego bulionu tak by nie zważyl się sos.Gotowy jogurt wlewamy do wątróbki z cebulką i mieszamy do zagotowania. Na koniec  wspypujemy poszatkowaną natkę pietruszki. Podajemy z pieczywem-bagietką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz