Składniki:
* puszka ananasa
* 3 duże cebule
* makaron sojowy - 1 opakowanie
* 300-350g mięsa schabu środkowego
* fix knorra do potraw chinskich
Mięso kroje w kostkę i podsmażam delikatnie na patelni tak żeby póżniej po ugotowaniu nie było suche.
Następnie wrzucam do garnka wraz z pokrojoną cebulą i zalewam jedną szklanką wody resztę uzupełniam syropem z puszki anansa. Duszę razem ok.30min. Dodaję pokrojonego ananasa i połowę fixa oraz duszę kolejne 15 minut. Gulasz najlepszy jest następnego dnia :)
Podaję z makaronem sojowym - który gotowy jest w kilka minut, gdyż zalewa się go tylko wrzątkiem i czeka az napęcznieje. Smacznego!
Czy do tego dania można również użyć świeżego ananasa, bo właśnie kupiłam w Lidlu w promocji i jeszcze mi jeden został.
OdpowiedzUsuńW tym przepisie istotny jest dość syrop w którym są krążki ananasa ale polecam ze świeżym przepis : http://www.mj-zesmakiem.blogspot.com/2012/03/szaszyki-skadniki-duza-podwojna-piers-z.html
UsuńPozdrawiam :)