SKŁADNIKI:
- słodkie herbatniki Bebe
- krakersy
- budyń waniliowy
- 0,5 l. mleka
- 100g masła
- powidła śliwkowe
- płatki migdałowe
- masa krówkowa kakaowa Bakalland
1 warstwa: słodkie herbatniki
2 warstwa: budyniowa .Budyń przygotowujemy wg przepis na opakowaniu, po czym gotowy miksujemy dokładnie z masłem. Ostudzony rozsmarowujemy na herbatnikach.
3 warstwa: słodkie herbatniki
4 warstwa: masa krówkowa
5 warstwa: krakersy
6 warstwa: powidła śliwkowe
7 warstwa: płatki migdałowe
Oczywiście wstawiamy do lodówki na min.30min przed podaniem. Każda warstwa układanych herbatników i krakersów powinna się pokrywać dokładnie z poprzednią. Czyli wszystkie układamy np. w równych rzędach poziomo. Wtedy łatwiej jest nam i ładniej wygląda ukrojona porcja ciasteczka dla gościa.
Gdy spróbujemy wszystkich warstw jednocześnie podczas jednego kęsa, będziemy mieli idealne połączenie wszystkich smaków: kremowego budyniu, słodkiej masy kakaowej i kwaskowatości powideł. Hmmmm... Idealne !
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz