poniedziałek, 23 czerwca 2014

PANIEROWANY CAMEMBERT


Bardzo prosty i wyjątkowy w smaku pomysł na kolację. Panierowany ser camembert.

SKŁADNIKI:
  • ser camembert
  • jajko
  • bułka tarta z odrobiną mąki pszennej
  • olej
  • świeżo mielony pieprz
  • żurawina
  • pieczywo czosnkowe
  • kiełki rzodkiewki
Ser camembert (w całości) maczamy w skłóconym jajku , następnie przekładamy do naczynia z bułką tartą wymieszaną z odrobiną mąki pszennej. Z tak wykonaną panierką, wkładamy ser na rozgrzany tłuszcz i obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Zdejmujemy z patelni gdy nasze serki są już rumiane. Na talerzu podajemy z żurawiną. Dodatkowo można z ciepłym pieczywem czosnkowym i kiełkami rzodkiewki.
Idealne jako pomysł na wyjątkową kolację.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz