Otrzymałam do testowania – smakowania kiełbasy Krakowskie Suche marki Olewnik.
Pierwsze, co przykuło moją uwagę to jej wygląd. Jest bardzo apetyczna.
Takie też są potrawy z nią przyrządzane.
Smak tego produktu jest równie wyjątkowy – wyczuwalne nuty pieprzu i ziół.
Smak tego produktu jest równie wyjątkowy – wyczuwalne nuty pieprzu i ziół.
Przede wszystkim ma niską zawartość tłuszczu, jest krucha, jak informacje wskazują z samych naturalnych składników.
Oto moja przekąskowa uczta z Kiełbasą Krakowską Suchą:
Sałatka zwykła-niezwykła z mozarellą.
Składniki:
- Pomidor
- Kulka Mozarrelli
- Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
- Kilka listków sałaty (użyłam karbowanej zielonej)
- Kiełki rzodkiewek
- Oliwa z oliwek
- Sól, pieprz do smaku
- Listki świeżej bazylii
- 2 ząbki czosnku
listki bazylii rwiemy na małe kawałki, ząbki czosnku kroimy w małą drobną kosteczkę i łączymy z
oliwą. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Następnie:
pomidor i mozerrellę kroimy w plasterki. Układamy w rzędzie jak na zdjęciu naprzemiennie –
pomidor, mozarrella i plasterek kiełbasy. Układamy w półmisku razem z kiełkami i sałatą. Wszystko
polewamy obficie sosem.
Składniki:
- Mini bułeczki z mąki pszennej
- Sałata zielona karbowana
- Oliwki zielone
- Kapary marynowane
- plasterki kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
- plasterki sera Hochland twarogowy cebulka ze szczypiorkiem
Składniki:
- pół bagietka
- masło
- sałata Radicchio
- ser Mimolette w plasterkach
- Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
- Chrzan
- Pomidorki koktajlowe
ser, kiełbasę i smarujemy obficie chrzanem. Przykrywamy drugą połówką bułki. Przecinamy naszą
kanapkę ukośnie i każdy kawałek na wierzchu z połówką pomidorka przekłuwamy wykałaczką.
Składniki:
- Tortilla pszenna
- Musztarda Rosyjska
- Ser Cheddar w plasterkach
- Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
- Sałata
- Kilka ząbków czosnku marynowanego
kolejno ser, kiełbasę, sałatę i w rządku ząbki czosnku. Wszystko zwijamy w rulon. Tniemy na ok 3cm
kawałki i przekłuwamy wykałaczką. Przed podaniem włożyłam gotową przekąskę na minutkę do
mikrofali. Składniki się połączyły , ser pod wpływem ciepła rozpuścił i całość nabrała lepszego smaku.
Jak to wszystko apetycznie wyglada, a szczegolnie ta salatka z kielbaska i kielkami:)
OdpowiedzUsuń