środa, 22 października 2014

Przekąskowa uczta z Kiełbasą Krakowską Suchą marki Olewnik

Otrzymałam do testowania – smakowania kiełbasy Krakowskie Suche marki Olewnik. 



Pierwsze, co przykuło moją uwagę to jej wygląd. Jest bardzo apetyczna. 
Takie też są potrawy z nią przyrządzane.
Smak tego produktu jest równie wyjątkowy – wyczuwalne nuty pieprzu i ziół. 
Przede wszystkim ma niską zawartość tłuszczu, jest krucha, jak informacje wskazują z samych naturalnych składników. 
POLECAM :)

Oto moja przekąskowa uczta z Kiełbasą Krakowską Suchą:



Sałatka zwykła-niezwykła z mozarellą.




Składniki:
  • Pomidor
  • Kulka Mozarrelli
  • Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
  • Kilka listków sałaty (użyłam karbowanej zielonej)
  • Kiełki rzodkiewek
  • Oliwa z oliwek
  • Sól, pieprz do smaku
  • Listki świeżej bazylii
  • 2 ząbki czosnku
Sos:
listki bazylii rwiemy na małe kawałki, ząbki czosnku kroimy w małą drobną kosteczkę i łączymy z
oliwą. Możemy doprawić solą i pieprzem.
Następnie:
pomidor i mozerrellę kroimy w plasterki. Układamy w rzędzie jak na zdjęciu naprzemiennie –
pomidor, mozarrella i plasterek kiełbasy. Układamy w półmisku razem z kiełkami i sałatą. Wszystko
polewamy obficie sosem.



Składniki:
  • Mini bułeczki z mąki pszennej
  • Sałata zielona karbowana
  • Oliwki zielone
  • Kapary marynowane
  • plasterki kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
  • plasterki sera Hochland twarogowy cebulka ze szczypiorkiem
Wszystkie składniki układamy na pieczywie jak na zdjęciu – przebijając wykałaczką.





Składniki:
  • pół bagietka
  • masło
  • sałata Radicchio 
  • ser Mimolette w plasterkach
  •  Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
  •  Chrzan
  •  Pomidorki koktajlowe
W pierwszej kolejności przecinamy bagietkę wzdłuż. Smarujemy masłem, kolejno kładziemy sałatę,
ser, kiełbasę i smarujemy obficie chrzanem. Przykrywamy drugą połówką bułki. Przecinamy naszą
kanapkę ukośnie i każdy kawałek na wierzchu z połówką pomidorka przekłuwamy wykałaczką.






Składniki:

  • Tortilla pszenna
  •  Musztarda Rosyjska
  •  Ser Cheddar w plasterkach
  •  Kilka plasterków kiełbasy Krakowskiej Suchej marki Olewnik
  • Sałata
  •  Kilka ząbków czosnku marynowanego
Jak na przedstawionym zdjęciu na tortilli smarujemy pas musztardą, po czym układamy na nim
kolejno ser, kiełbasę, sałatę i w rządku ząbki czosnku. Wszystko zwijamy w rulon. Tniemy na ok 3cm
kawałki i przekłuwamy wykałaczką. Przed podaniem włożyłam gotową przekąskę na minutkę do
mikrofali. Składniki się połączyły , ser pod wpływem ciepła rozpuścił i całość nabrała lepszego smaku.

1 komentarz:

  1. Jak to wszystko apetycznie wyglada, a szczegolnie ta salatka z kielbaska i kielkami:)

    OdpowiedzUsuń