SKŁADNIKI:
- 500g mięsa mielonego
- sól
- pieprz
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała cebula
- 5 jajek
- margaryna (do wysmarowania foremek)
- bułka tarta (do wysypania foremek)
- suszony lubczyk
Mięso mielone łącze z 1 jajkiem, doprawiam solą i pieprzem oraz dodaję pokrojoną drobno cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przygotowuję foremki - smaruję margaryną i wysypuję bułką tartą.
Nadszedł czas na wyłożenie foremek przygotowanym mięsnym farszem.
Do każdej foremki wbijam jajko - posypuje odrobiną soli i suszonym lubczykiem.
Wstawiam do piekarnika na 180stopni i piekę ok40min.Podczas pieczenia będzie się unosił w kuchni wspaniały zapach lubczyku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz