SKŁADNIKI:
- 500g udźca z indyka
- 2 duże marchewki
- 300g brzoskwiń z puszki
- sól, pieprz do smaku
- pół pęczka natki pietruszki
- 1/2 łyżeczki curry
- 2 czubate łyżki mąki
- 2-3 łyżki oleju
Indyka kroję na małą kostkę. Obsypuję solą i pieprzem następnie obtaczam delikatnie w mące oraz krótko podsmażam na patelni. Do garnka wlewam ok 0,5 litra wody i wrzucam marchewkę pokrojoną na plasterki. Gdy się zagotuje dodaję podsmażone mięso - dzięki temu ze było obtoczone w mące powstanie lekko gęsty sos do potrawki. Wszystko gotuję jeszcze ok 15-20. Doprawiam przyprawą curry oraz solą i pieprzem wg.upodobań.
Gdy upłynie wskazany czas dodaję natkę pietruszki i pokrojoną brzoskwinię - duszę jeszcze kila chwil by smaki się połączyły.
Gotową potrawkę podaję z kaszą gryczaną. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz