SKŁADNIKI:
- sałata - wybrałam mieszankę sałaty zielonej karbowanej i radicchio
- szparagi zielone
- pierś z kurczaka
- przyprawa do gyrosa
- oliwa
- pomidorki koktajlowe
- rzodkiewki
- sos: jogurt naturalny gęsty, sól do smaku, duża garść świeżego koperku i wyciśnięty jeden ząbek czosnku.
Szparagi (odcinam końcówki ok 3cm. ) dzielę średnio na 2-3 części każdą oraz gotuję w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroję na plastry , delikatnie skrapiam je oliwą, doprawiam przyprawą do gyrosa i podsmażam. Pomidorki przekrawam na połówki zaś rzodkiewki w plasterki.
Przygotowanym z w/w składników sosem smaruje talerz po czym układam na nim liście sałaty, pomidorki, rzodkiewki oraz ciepłą pierś z kurczaka i szparagi. Wszytko polewam pozostałością sosu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz