SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- mały koncentrat pomidorowy Pudliszki
- żółty ser
- wędlina - szynka
- parówki
- mieszanka ziół - Przyprawa do Pizzy
Etap 1
Rozwijamy ciasto francuskie
Etap 2
Smarujemy ciasto koncentratem pomidorowym
Na górze pozostawiamy ok 2 cm ciasta bez pasty pomidorowej !
Umożliwi nam to później dokładne sklejenie rolady.
Etap3
Posypujemy ziołami (oregano, bazylia, estragon)
Etap4
Układamy plasterki ulubionego żółtego sera
Etap5
Układamy plasterki wędliny
Etap6
Na dolnym brzegu ciasta układamy parówki.
Etap 7
Zwijamy wszystko w roladę.
Zaczynając od strony z parówkami i kończąc na części bez pasty pomidorowej.
Wkładamy nasze ciasto do lodówki na 30min.
Etap 8
Wyjmujemy ciasto z lodówki i kroimy na 2 cm plasterki.
Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i układamy nasze "ślimaczki".
Musi być kilku centymetrowy odstęp pomiędzy nimi, ponieważ ciasto urośnie.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok 15-20 min w temp 180C.
Jemy ciepłe, ale jako zimne równie dobrze smakują i możemy je potraktować jako przekąskę na przyjęciu.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz