poniedziałek, 20 kwietnia 2020

Surówka obiadowa z kapusty pekińskiej "na czerwono"







Wariacji związanych z surówką z kapusty pekińskiej jest wiele i często też gości na naszym stole jako dodatek do obiadu. To jedna z wielu propozycji :)

Składniki:

  • 1mała kapusta pekińska lub połowa dużej
  • pomidorki koktajlowe
  • papryka czerwona 
  • koperek
Sos:
  • wyciśnięty ząbek czosnku
  • pół szklanki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku 
Kapustę należy drobno poszatkować , pomidorki przekroić na pół, paprykę w kostkę. Następnie dodaję garść koperku. Wszystko dokładnie mieszam z sosem i odstawiam na ok.30min przed podaniem.W tym czasie kapusta delikatnie zmięknie a smaki się odpowiednio przegryzą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz