Składniki:
* makaron penne
* torebka mrożonego szpinaku 500g
* 2-3 ząbki czasnku
* jedna duża cebula
* 1/2 kostki sera feta
* oliwki do dekoracji
* 2-3 duże łyżki gęstej śmietany
* pieprz do smaku.
Na patelni podduszamy pokrojoną w kostkę cebulę, po kilku minutach dokładamy pokrojony drobniutko czosnek. Następnie dodajemy szpinak ( rozmrożony i odsączony z wody) - smażymy. Dodajemy śmietanę i pieprz. Nie solimy! Zmniejszamy ogień i dodajemy pokrojoną w kostkę fete (która jest słona). Wrzucamy do pasty szpinakowej i kilka minut jeszcze trzymamu na ogniu.
Podajemy z makaronem penne. Ja udekorowałam oliwkami przed podaniem , możemy ewentualnie posypać startym żółtym serem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz