Składniki:
* 0,5 litra bulionu grzybowego
* 1 marchewka
* 1 pietruszka
* 250 g pokrojonych w plasterki pieczarek
* 250 g pokrojonych pomidorów bez skórki
* 500 ml.przecieru pomidorowego
* odrobina pieprzu
* ryż
Gotujemy bulion (grzybowy) do którego dodajemy włoszczyznę i pokrojone w plasterki pieczarki. Po ugotowaniu wrzucamy pokrojone pomidory i przecier - jeszcze trochę gotujemy, doprawiając na końcu do smaku świeżo mielonym pieprzem. Podałam z ulepioną ryżową kulą ozdobioną pietrzuszką :) Smacznego.
* Przed podaniem zaprawiłam jeszcze zupę odrobiną śmietany z mąką i dużą ilością ziół prowansalskich.
Hej, dziękuję za dodanie przepisu do akcji. Bardzo pomysłowa zupka, intrygujące połączenie smaków. Abym mogła zaakceptować przepis poproszę o dodanie aktywnego banerka we wpisie. Pozdrawiam Ania
OdpowiedzUsuńW zasadach dodałam że "Wpis musi być opatrzony aktywnym banerkiem akcji lub aktywnym linkiem do zaproszenia na blogu." - może dodasz link? Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń