piątek, 11 maja 2012

MŁODA KAPUSTKA


 

Składniki:                                

* główka młodej kapusty

* czosnek

* pęczek koperku

* dymka

* 2 kostki rosołowe

* świeżo mielony pieprz

* dwie łyżki masła

* 1duża łyżka mąki


Kapustę przekrawam na pół i drobno szatkuję. Wrzucam do dość dużego garnka wraz z kilkoma ząbkami czosnku i zalewam 2 szklankami wody , dodaję rosołki, pieprz i gotuję. Po ok 20minutach łączę z pokrojonym koperkiem i dymką. Zapach w domu? Kusi strasznie:) Przygotowaną zasmażkę ( masło i mąka) dodaję do kapustki - po zagotowaniu gotowe!
A taka kapusta podana z młodymi ziemniaczkami i koperkiem hmmmm :)

1 komentarz:

  1. Lubimy i to bardzo :) Smak najprostszy i najlepszy...

    OdpowiedzUsuń