sobota, 18 października 2014

WARZYWA DO OBIADU w nowej odsłonie

SKŁADNIKI:
  • 500g fasolki szparagowej zielonej
  • 500g brukselki
  • 6-8 pomidorków koktajlowych
  • ser lazur z niebieską pleśnią
  • sezam
  • łyżka masła
  • sól
Fasolkę szparagową i brukselkę osobno gotujemy w osolonej wodzie (półtwardo).
Następnie układamy w brytfance wysmarowanej masłem - w dwóch rzędach. Pomiędzy warzywa wkładamy kawałki sera pleśniowego a na wierzchu pomidorki koktajlowe przekrojone na pół.

Wkładamy do piekarnika w temp. 150C na ok20minut. Na 10minut przed końcem otwieramy piekarnik i wierzch warzywnej zapiekanki posypujemy dodatkowo ziarenkami sezamu.

Niedzielny obiad - nawet najbardziej tradycyjny i zwyczajny podany z takimi warzywami będzie wyglądał wyjątkowo odświętnie :) Polecam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz