piątek, 16 marca 2012

SZASZŁYKI



Składniki:

* duża (podwójna) pierś z kurczaka
* 1/2 świeżego ananasa
* 4 małe cebulki
* rozmaryn
* sól
* pieprz cytrynowy
* oliwa z oliwek





Pierś z kurczaka pokroić w drobne kawałki i natrzeć marynatą z:  kilku łyżek oliwy z oliwek, rozmarynu, odrobiny soli i pieprzu, wstawić do lodówki na min.2godziny by mięso przeszło smakiem przypraw. Przygotować ananasa, obrać ze skórki i pokroić na kawałki podobnie jak mięso, cebulki przekroić na pół. Jeśli ktoś lubi więcej cebuli może być w proporcji 1:1:1.  Przygotowane składniki ponakłuwać na szpikulce do szaszłyków w kolejności wg upodobań - na zmianę. Piec w zależności od tego jak bardzo lubimy przyrumienione mięso.
Smacznego:)


1 komentarz:

  1. mmmm....uwielbiam szaszłyki, dawno ich nie jadłam, świetny pomysł na grilla.
    Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń