- 300g czekolady ciemnej- do pierwszej warstwy ( ja użyłam 200g mlecznej oraz 100g gorzkiej)
- 150g słonych krakersów
- 200g białej czekolady
- 2 łyżki dużego jogurtu naturalnego - greckiego
- 1 jabłko
- porzeczki
Etap pierwszy:
Krakersy kruszymy na małe kawałki. Czekolady ciemne rozpuszczamy - po czym łączymy z krakersami.
Brytfankę wykładamy papierem do pieczenia i rozsmarowujemy pierwszą warstwę naszego ciasta. Do lodówki wstawiamy na ok 2h.
Gdy ciasto się schłodzi przygotowujemy kolejną warstwę. Jabłko obieramy, kroimy na ósemki - następnie na cieniutkie plasterki które układamy na ciemnej warstwie.
Czekoladę białą rozpuszczamy i łaczymy z jogurtem naturalnym - taką masą pokrywamy jabłka a na wierzchu układamy porzeczki. Wstawiamy do lodówki na kolejną godzinę.
Gdy ciasto porządnie się schłodzi podajemy krojąc ostrym nożem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz