wtorek, 19 maja 2020

PENNE ZE SZPINAKIEM



Składniki:
  • 500g piersi z kurczaka
  • świeży szpinak 200g
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • ser z niebieską pleśnią 150g
  • makaron penne 300g
  • 2-3 łyżki oleju
  • śmietana 200ml. - 18%

Pierś z kurczaka kroje na małe kawałki (doprawiam solą, pieprzem) i podsmażam. Dodaję również drobno pokrojone ząbki czosnku.

Następnie dodajemy szpinak.

Szpinak w bardzo krótkim czasie znacznie zmniejszy swoją obecność a wtedy dodaję śmietanę, do której wcześniej wkruszam ser.
Kolejnym krokiem jest dodanie makaronu penne ugotowanego al dente i dokładne wymieszanie.
Danie obiadowe gotowe !


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz