czwartek, 4 czerwca 2020

LEKKA SAŁATKA NA CIEPŁO Z PIERSIĄ KURCZAKA



SKŁADNIKI:
  • sałata - wybrałam mieszankę sałaty zielonej karbowanej i radicchio
  • szparagi zielone
  • pierś z kurczaka
  • przyprawa do gyrosa
  • oliwa
  • pomidorki koktajlowe
  • rzodkiewki
  • sos: jogurt naturalny gęsty, sól do smaku, duża garść świeżego koperku i wyciśnięty jeden ząbek czosnku.
Szparagi (odcinam końcówki ok 3cm. ) dzielę średnio na 2-3 części każdą oraz gotuję w lekko osolonej wodzie. Pierś z kurczaka kroję na plastry , delikatnie skrapiam je oliwą, doprawiam przyprawą do gyrosa i podsmażam. Pomidorki przekrawam na połówki zaś rzodkiewki w plasterki.



Przygotowanym z w/w składników sosem smaruje talerz po czym układam na nim liście sałaty, pomidorki, rzodkiewki oraz ciepłą pierś z kurczaka i szparagi. Wszytko polewam pozostałością sosu.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz